Barion Pixel

AdatvédelemSzemélyes adatok védelme

A Future Plant Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhely: 2040 Budaörs, Aradi utca 80., Magyarország, Adószám: 28790635-2-13 (a továbbiakban „Future Plant Kft." vagy „mi”), a www.indiacosmetics.hu internetes üzlet üzemeltetője kijelenti, hogy minden személyes adatot (a továbbiakban „Adatok”) szigorúan bizalmasnak tekint, és azokat a személyes adatokra vonatkozó, hatályos törvényi rendelkezésekkel összhangban kezeli.

Személyes adatainak biztonsága rendkívül fontos számunkra, ezért a személyes adatoknak és védelmüknek kellő figyelmet szentelünk. Jelen Adatkezelési alapelvekben (a továbbiakban „Alapelvek”) arról olvashat információkat, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről, milyen jogcímen dolgozzuk fel őket, mely célokra használjuk fel őket, mennyi ideig őrizzük meg őket, kinek adhatjuk át őket. Az Alapelvekben arról is tájékoztatjuk Önt, hogy milyen jogokkal rendelkezik személyes adatainak feldolgozásával összefüggésben.

 

1.     Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?

Amennyiben Ön igénybe veszi az e-shopunk szolgáltatásait, különböző típusú adatokat dolgozunk fel Önre vonatkozóan.

 • 1.1. Ha vásárol

Vásárlóink leggyakrabban a termékek vagy szolgáltatások megrendelésére szolgáló űrlapokon keresztül szolgáltatnak nekünk adatokat. Ezek túlnyomórészt olyan adatok, amelyek elengedhetetlenek az adásvételi szerződések megkötéséhez, illetve teljesítéséhez.

Ezek az adatok tehát az Ön megrendelésének teljesítéséhez szükségesek, és a következőképpen oszthatók fel:

1.    Személyazonosító adatok, azaz a vezetéknév és keresztnév, céges vásárlás esetén pedig a cég statisztikai számjele és adószáma;

2.    Kapcsolattartási adatok, azaz az e-mail-cím, postacím, számlázási cím, telefonszám, bankszámlaadatok és fizetési adatok.

3.    A szerződés létrejötte alapján keletkezett adatok, pontosabban a megvásárolt termékek, a nyújtott szolgáltatások terjedelme és az ügyfélszegmens.

 • 1.2. Ha regisztrál az oldalon

Amennyiben az ügyfélfiók előnyeit is szeretné élvezni, ehhez először regisztrálnia szükséges a weboldalunkon. Az ügyfélfiókot az Ön által választott jelszó védi, amelyhez nincsen hozzáférésünk, elvesztése esetén így az Ön kérésére sem tudjuk elküldeni vagy új jelszót generálni Önnek.

Az ügyfélfiók révén Önnek korlátlan hozzáférése van személyes adataihoz, illetve lehetősége van esetleges megváltoztatásukra. Az ügyfélfiókban teljesített rendelései történetét, megvásárolt termékeket és félbehagyott rendeléseit is áttekintheti. Az ügyfélfiókon keresztül arra is lehetősége nyílik, hogy elmentse bankkártya adatait, valamint kezelje a hírlevél küldését és az ún. wishlist-et, amelyre kedvenc termékeit veheti fel.

Amennyiben a vásárlás végrehajtásához nem kíván ügyfélfiókot létrehozni, e-shopunkban regisztráció nélkül szintén vásárolhat.

Amennyiben Ön regisztrált tag nálunk, a következő adatokat dolgozzuk fel:

1.     

1.    Személyazonosító adatok, azaz a vezetéknév és keresztnév, céges vásárlás esetén pedig a cég statisztikai számjele és adószáma;

2.    Kapcsolattartási adatok, azaz az e-mail-cím, postacím, számlázási cím, telefonszám, bankszámlaadatok és fizetési adatok;

3.    Demográfiai adatok, amelyek a weboldalunkon kiválasztott beállításain és az ott tanúsított viselkedésén alapulnak, és amelyek alatt a nemre, születési időpontra és előnyben részesített nyelvre vonatkozó adatokat értjük;

4.    Belépési adatok, azaz az Ön felhasználóneve és jelszava. Magához a jelszóhoz nincs hozzáférésünk.

5.    A szerződés létrejötte alapján keletkezett adatok, pontosabban a megvásárolt termékek, a nyújtott szolgáltatások terjedelme és az ügyfélszegmens.

 • 1.3. Ha feliratkozott üzleti tájékoztatóinkra

Feliratkozhat a nálunk vásárolt termékekhez hasonló termékekkel kapcsolatos üzleti tájékoztatóinkra. A tájékoztatókra való feliratkozást bármikor visszavonhatja az ilyen tájékoztatást tartalmazó e-mailek láblécében található, leiratkozásra szolgáló linken keresztül. Amennyiben van ügyfélfiókja, a feliratkozást ezen keresztül is visszavonhatja. A kereskedelmi közleményekről való leiratkozás ingyenes. 

Abban az esetben, ha Ön regisztrált felhasználónk, SMS formájában vagy mobiltelefonos alkalmazásunkon keresztül érkező push üzenetek formájában érkező üzleti tájékoztatókra is feliratkozhat. Az adatfeldolgozásnak ez a típusa az adott közösségi oldal Adatkezelési alapelveinek megfelelően történik. Az ezeken a csatornákon át érkező üzleti tájékoztatókról szintén bármikor leiratkozhat.

Amennyiben Ön feliratkozott ezekre a tájékoztatókra, a következő adatokat dolgozzuk fel:

1.     

1.    Személyazonosító adatokat, pontosabban az Ön keresztnevét;

2.    Elérhetőségeket, amelyek segítségével kapcsolatba léphetünk Önnel, pontosabban az Ön e-mail címét, és az Ön telefonszámát is;

3.    Demográfiai adatokat, amelyek a weboldalunkon kiválasztott beállításain és az ott tanúsított viselkedésén alapulnak, és amelyek alatt a nemre és előnyben részesített nyelvre vonatkozó adatokat értjük.

 • 1.4. Ha felkeresi weboldalunkat vagy tartalmat hoz rajta létre

Amennyiben felkeresi weboldalunkat, látogatása során különféle információkat gyűjtünk Önről, pl. az Ön IP-címét, böngésző-beállításait, az Ön által előnyben részesített nyelvet és a meglátogatott weboldalakat, beleértve a látogatás időpontját. Figyeljük továbbá az Ön mozgását a weboldalon, illetve azt, hogy mely linkekre kattint rá, hogy a lehető leginkább az Ön érdeklődéséhez igazíthassuk a megjelenített tartalmat, valamint olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálhassunk Önnek, amelyek elnyerik a tetszését.

Weboldalunk felkeresése esetén az Ön által használt böngészőbe, valamint készülékre sütifájlokat mentünk, majd ezeket később beolvassuk. Ennek a tevékenységnek külön fejezetet szenteltünk az Alapelvekben.

A sütik mellett azonban az Ön weboldalunkon tanúsított magatartására, IP-címére és a böngészője által nyújtott adatokra vonatkozó adatokat is feldolgozunk: egészen pontosan a felbontást, készülékének operációs rendszerét (beleértve annak verzióját is) és a nyelvi beállításokat.

A közösségi oldalakkal is össze tudjuk Önt kötni, beleértve az Ön felhasználói fiókjába történő automatikus bejelentkezést is. Az összeköttetés megteremtésére a weboldalunkon, pontosabban a blogbejegyzések vonatkozásában ún. social plugin-eket [közösségi bővítményeket], azaz megosztásra szolgáló gombokat használunk, amelyeknek köszönhetően a saját profilján oszthatja meg a megfelelő tartalmakat. Az összeköttetés megteremtését követően a közösségi oldalakon és más weboldalakon is láthat olyan személyre szabott ajánlatokat és célzott hirdetéseket, amelyek a mi weboldalunkra mutatnak.

Hogy még szorosabbra fűzzük az Ön kapcsolatát a szépségápolás világával, lehetőséget biztosítunk arra, hogy Ön aktívan is jelen legyen a weboldalunkon és tartalmakat hozhasson létre, például a megvásárolt termékek értékeléseit és hasznosságuk megállapítását, illetve hozzászólásokat a blogbejegyzéseinkhez. Ezeknek a tartalmaknak a létrehozásához nem szükséges az ügyfélfiók. Az ilyen tartalmak alatt feltüntetésre kerülhet az Ön által megadott vezetéknév és keresztnév, amennyiben megadja őket az űrlapon. A közzétett tartalmakért és a weboldalunkon folytatott tevékenységért Ön viseli a felelősséget. Ezért figyelmeztetjük, hogy ezen tartalmakon keresztül ne osszon meg olyan személyes adatokat, amelyeket nem kíván nyilvánosan hozzáférhetővé tenni.

Weboldalaink más weboldalakra mutató hivatkozásokat is tartalmazhatnak. Ezekről úgy gondoljuk, hogy érdekesek lehetnek és hasznos információkat tartalmazhatnak. Szeretnénk azonban figyelmeztetni Önt, hogy előfordulhat, hogy ezeket az oldalakat más vállalatok vagy szervezetek tartják fent, és ezek az adatok feldolgozását saját Adatvédelmi alapelveik alapján végzik. Ezért vállalatunknak nincs ellenőrzése az így folyó adatfeldolgozás felett, és semmilyen felelősséget nem vállalunk azokért az információkért, anyagokért, termékekért és szolgáltatásokért, amelyeket ezek az oldalak tartalmaznak vagy tesznek közzé.

 • 1.5. Ha kapcsolatba lép velünk ügyfélszolgálatunkon vagy közösségi oldalakon keresztül

Ha úgy dönt, hogy ügyfélszolgálatunkat telefonos vagy e-mailes elérhetőségeinken keresztül keresi fel, akkor elsősorban a telefonhívások felvételeit dolgozzuk fel (mivel ezeket monitorozzuk), valamint az e-mailes üzenetváltásokat is.

Amennyiben valamely közösségi oldalon létrehozott oldalunkon vagy profilunkon keresztül keres meg bennünket kérdésével, az Ön személyes adatainak feldolgozása kizárólag az adott közösségi oldalt fenntartó vállalat Adatkezelési alapelvei alapján történik.

 • 1.6. Ha beállít egy figyelmeztetést egy termék elérhetőségéről

Abban az esetben, ha Ön érdeklődést mutat egy olyan termék iránt, amely pillanatnyilag nem elérhető, felajánljuk Önnek a készletfigyelés lehetőségét. Az Ön által megadott és így általunk feldolgozott e-mail-címen azonnal értesítjük Önt, amint az adott termék ismét raktáron van.

 • 1.7. Ha értékelést tesz rólunk közzé egy értékelő weboldalon

Egy rendelés kézbesítését követően felkérhetjük Önt, hogy értékelje a termékeket és általános elégedettségét valamelyik értékelő weboldalon. Minden visszajelzés rendkívül értékes számunkra, azonban kizárólag Ön dönti el, hogy megosztja-e velünk véleményét. Ha emellett dönt, akkor értékelését feldolgozzuk, a megfelelő partnereknek pedig a következő adatokat továbbítjuk:

1.     

1.    Elérhetőség, pontosabban az értékelésre vonatkozó felkérés kézbesítésére szolgáló e-mail-cím;

1.     

2.    Szerződés létrejötte alapján keletkezett adatok, pontosabban a megvásárolt termékek.

 • 1.8. Ha nyereményjátékban vesz részt

Oldalunkon vagy egy közösségi oldalon létrehozott profilunkon keresztül vonzó nyereményjátékokat szervezünk Önöknek, amelyekhez Ön is csatlakozhat, és amelyeknek itt találja a teljes játékszabályát. A nyertes kihirdetése nyilvános is lehet, ami azt jelenti, hogy az oldalunkon vagy az adott közösségi oldalon létrehozott profilunkon közzétehetjük a nyertes bizonyos adatait. Bármilyen, közösségi oldalon keresztül folytatott tevékenység vagy velünk folyó kommunikáció, illetve az Ön személyes adatainak feldolgozása az adott közösségi oldalt üzemeltető vállalat Adatkezelési alapelvei alapján történik.

Hogyha csatlakozik egy ilyen nyereményjátékhoz, a következő személyes adatokat dolgozzuk fel:

1.     

1.    Személyazonosító adatokat, azaz a vezetéknevet és keresztnevet;

2.    Elérhetőségek, pontosabban az Ön profilja a közösségi oldalon vagy e-mail-címe, nyeremény esetén pedig a nyeremény postázása céljából az Ön címe, postacíme, számlázási címe és telefonszáma is.

 • 1.9. Ha felhasználói teszten vagy más eseményen vesz részt

Amennyiben az általunk szervezett felhasználói tesztprogramban vesz részt, a következő adatokat dolgozhatjuk fel:

1.     

1.    Személyazonosító adatokat, azaz a vezetéknevet és keresztnevet;

2.    Elérhetőségeket, pontosabban az Ön e-mail-címét és telefonszámát;

3.    Kamerás felvétel, tehát az Ön képmásának felvétele.

Emellett különféle rendezvényeket és eseményeket is szervezünk Önöknek, amelyek keretében a következő adatokat dolgozhatjuk fel:

1.     

1.    Személyazonosító adatokat, azaz a vezetéknevet és keresztnevet, esetleg a statisztikai számjelet és adószámot;

2.    Elérhetőségeket, pontosabban az Ön e-mail-címét és telefonszámát.

Az egyes eseményeknél mindig tájékoztatjuk Önt a feldolgozott személyes adatok pontos köréről.2.      Milyen célokból dolgozzuk fel a személyes adatokat?

 • 2.1. Termékek és szolgáltatások vásárlása

Az Ön személyes adatait leggyakrabban abból a célból dolgozzuk fel, hogy a weboldalunkon, mobilalkalmazásunkon vagy ügyfélszolgálati telefonszámunkon keresztül leadott rendelését sikeresen feldolgozhassuk, majd kézbesíthessük Önnek. Az e-mail-cím és a telefonszám a rendelés megerősítésének elküldésére, a fizetés megerősítésének kézbesítésére és elektronikus számla küldésére szolgál, továbbá folyamatos tájékoztatásra az Ön rendelésének állapotáról, esetleg az adott rendelésre vonatkozó további egyéni kommunikációs folyamatokra.

 • 2.2. Marketingajánlatok

Üzleti tájékoztatókat küldünk Önnek a nálunk már megvásárolt termékekhez hasonló termékekkel kapcsolatban. A tájékoztatókra való feliratkozást bármikor visszavonhatja az ilyen tájékoztatást tartalmazó e-mailek láblécében található, leiratkozásra szolgáló linken keresztül. Az adatfeldolgozásnak ez a típusa az adott közösségi oldal Adatkezelési alapelveinek megfelelően történik. Abban az esetben, ha visszavonja feliratkozását az üzleti tájékoztatókra, elektronikus elérhetőségeit többet nem használjuk ezekre a célokra. A kereskedelmi közleményekről való leiratkozás ingyenes. 

 • 2.3. Tartalom testreszabása és létrehozása, weboldal hatékonyabb működésének biztosítása

Szeretnénk testre szabni a tartalmakat és olyan termékeket ajánlani Önnek, amelyeket érdekesnek fog találni. Ebből az okból kifolyólag a gyűjtött személyes adatokat a weboldalunkon található tartalom és különböző ajánlatok testreszabására is használjuk. Lehetséges, hogy az Ön számára megjelenített marketingajánlatokat olyan információk alapján választottuk ki, amelyeket korábban gyűjtöttünk Önről elérhetőségi és demográfiai adatai, kedvenc tételei, valamint a weboldalunk használatával kapcsolatos más adatok alapján. Mindazonáltal nem végzünk olyan, teljesen automatizált feldolgozást, amelynek jogi következményei lehetnek az Ön szempontjából.

Feldolgozzuk a weboldalunkon tanúsított magatartásával kapcsolatos adatokat, ezzel lehetővé téve olyan információk gyűjtését, amelyek alapján szüntelenül fejleszthetjük weboldalunkat, hogy a lehető legkellemesebb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Személyes adatait különféle statisztikák készítése során is feldolgozhatjuk, például a látogatottság vagy a reklámok hatékonyságának mérése és új funkciók vagy a mobilalkalmazás tesztelése során is. A weboldalunkon tanúsított magatartásával kapcsolatos adatok többek között a weboldalunk elleni támadások megelőzése céljából is fontosak.

Ön bizonyos tartalmakat is létrehozhat a weboldalunkon. Amennyiben úgy dönt, hogy értékelést ír a megvásárolt termékeiről, akkor az értékelés feldolgozásának és megjelenítésének érdekében dolgozzuk fel az Ön adatait. Abban az esetben, ha csatlakozik a blogunkon megjelent cikkek alatti eszmecseréhez és hozzászólást ír nekünk, akkor a hozzászólás feldolgozásának és megjelenítésének érdekében dolgozzuk fel az Ön adatait.

 • 2.4. Ügyfélszolgálat és kommunikáció

Szüntelenül törekszünk az ügyfélszolgálatunk által nyújtott szolgáltatások fejlesztésére. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk az Ön megkereséseire, valamint, hogy biztosíthassuk Önnek ezt a szolgáltatást, az Ön személyes adataira is szükségünk van a megkeresés sikeres feldolgozásához vagy az adásvételi szerződés teljesítése során esetlegesen felmerülő problémák megoldásához. Ezért, ha telefonon keres meg bennünket, a beszélgetést előzetes figyelmeztetést követően rögzítjük, hogy szolgáltatásaink minőségét tovább emelhessük.

A gyűjtött személyes adatokat emellett felhasználjuk az Önnel folytatott kommunikáció és ennek további testreszabása érdekében. Például kapcsolatba léphetünk Önnel telefonon, e-mailben, mobilalkalmazáson vagy más csatornán keresztül azért, hogy emlékeztessük a kosarában maradt termékekre vagy segítsünk Önnek véglegesíteni a rendelését. Továbbá azért is kapcsolatba léphetünk Önnel, hogy közölhessük kérelme, rendelése vagy reklamációja aktuális állapotát, esetleg, hogy további információkat kérjünk Öntől. Figyelmeztethetjük arra is, hogy bizonyos lépések szükségesek ügyfélfiókja aktív állapotának megőrzéséhez.

 • 2.5. Elégedettségvizsgálat értékelő weboldalakon

Rendelésével kapcsolatban arra is felkérhetjük Önt, hogy értékelje a termékeket valamelyik értékelő weboldalon. Ebben az esetben az elégedettségvizsgálat az adatfeldolgozás célja.

 • 2.6. Nyereményjátékok

Amennyiben úgy dönt, hogy részt vesz egy általunk szervezett nyereményjátékban, személyes adatait a nyereményjáték megvalósítása, illetve nyertes pályázat esetén a nyertes nyilvános kihirdetése, továbbá a kapcsolatfelvétel céljából dolgozzuk fel.

 • 2.7. Felhasználói teszt, események

Ha részt vesz egy általunk szervezett felhasználói tesztprogramon, akkor a rendszerünk új vagy meglévő funkcióinak tesztelése céljából dolgozzuk fel az Ön személyes adatait.

Amennyiben általunk szervezett eseményen vesz részt, akkor az általunk szervezett esemény szervezése, lebonyolítása és értékelése céljából dolgozzuk fel az Ön adatait.

 • 2.8.    A szolgáltatások fejlesztése

Személyes adatait arra is felhasználjuk, hogy szüntelenül fejleszthessük szolgáltatásainkat és rendszereinket, beleértve új funkciók hozzáadását is. A személyes adatokat abból a célból is feldolgozzuk, hogy összesített elemzések és üzleti intelligencia használata segítségével megalapozott döntéseket hozhassunk. Ez a vállalkozás szabadságából eredő jogos érdekünkből fakad, alapja pedig a nyújtott szolgáltatások elengedhetetlen fejlesztése az üzleti versenyben való sikeres részvétel érdekében. Mindazonáltal ezekre a célokra a lehető legnagyobb mértékben anonimizált személyes adatokat használunk, hogy biztosítsuk az Ön jogainak és érdekeinek megfelelő védelmét.

 • 2.9.     Védelem, biztonság és vitás kérdések rendezése

Személyes adatait abból a célból is kezelhetjük, hogy biztosítsuk vásárlóink és rendszereink védelmét és biztonságát, érvényesítsük jogainkat és jogos igényeinket, azonosítsuk és megelőzzük a csalásokat, rendezzük a vitás eseteket vagy érvényre juttassuk megállapodásainkat. A személyes adatokat a hatóságok által végzett esetleges ellenőrzések céljából is feldolgozhatjuk.

 

3. Mi a személyes adatok feldolgozásának jogalapja?

A személyes adatokat különböző terjedelemben és különböző célokból dolgozzuk fel, ahogyan azt részletesen feltüntettük az 1. és 2. cikkelyben, mégpedig:

a) Az Ön hozzájárulása nélkül, szerződés teljesítése, jogi kötelezettségek vagy jogos érdekeink alapján;
b) Az Ön hozzájárulása alapján

Az Ön hozzájárulása nélkül végzett adatfeldolgozás az adott feldolgozás közölt céljától, illetve az Ön hozzánk fűződő viszonyától is függ – azaz attól, hogy Ön egyszerű látogatója-e a weboldalunknak, vagy vásárol, esetleg regisztrál-e nálunk. Személyes adatainak feldolgozása azonban akkor is létrejöhet, ha Ön a rendelt termékek vagy szolgáltatás címzettje, ha Ön kapcsolatba lép velünk vagy ha felkeresi egy üzletünket.

 • 3.1. Adásvételi szerződés és regisztrációs szerződés teljesítése

Ha vásárol nálunk, illetve rendelést ad le nekünk, létrejön az adásvételi szerződés javaslata, amely aztán a rendelt termékek elküldése, ezzel a javaslat elfogadása révén válik véglegessé. Azonban ahhoz, hogy ezt az adásvételi szerződést, illetve más, termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó szerződést teljesíthessünk, az Ön személyes adatainak jelentős részére is szükségünk van, amelyeket Ön a rendelési űrlapon keresztül adott meg. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 1. és 5. bekezdésében találja meg.

Ha regisztrál nálunk, adatait azért dolgozzuk fel, hogy üzemeltethessük az Ön ügyfélfiókját. A feldolgozás alapjául szolgáló szerződés az Ön ügyfélfiókjának létrehozásával jön létre. A fiók törlését és a felhasználási feltételeknek megfelelő felmondását követően ebből a célból már nem dolgozzuk fel a személyes adatait. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 2. bekezdésében találja meg.

 • 3.2. Jogi kötelezettségek teljesítése

Nekünk is teljesítenünk kell bizonyos kötelezettségeket, amiket a hatályos jogszabályok írnak elő. Ezért nem kell az Ön hozzájárulását kérnünk személyes adatai feldolgozáshoz, amennyiben azért dolgozzuk fel őket, hogy ezeket a kötelezettségeinket teljesítsük. Ez a jogalapja az Ön személyazonosító adatai és elérhetőségei, valamint az Ön rendeléseinek adatai feldolgozásának. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 1. bekezdésében találja meg.

 • 3.3. Hozzájárulás

Az üzleti tájékoztatók e-mailben történő küldésének céljából az Ön hozzájárulása alapján dolgozhatjuk fel személyes adatait. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja és bármikor leiratkozhat az üzleti tájékoztatókról. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 3. bekezdésében találja meg.

Akkor is az Ön hozzájárulását kérjük, ha közzé szeretné tenni a megvásárolt termékek értékelését vagy egy hozzászólást a blogon, ha nyomon kívánja követni egy áru elérhetőségét, illetve, ha felhasználói teszten vagy más eseményen vesz részt. Természetesen a hozzájárulását ezekben az esetekben is bármikor visszavonhatja. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 4., 7. és 10. bekezdésében találja meg.

 • 3.4. Jogos érdek

Személyes adatait jogos érdekből fakadóan is feldolgozzuk azért, hogy fejleszthessük és testre szabhassuk az általunk nyújtott szolgáltatásokat, meggyőződhessünk róla, hogy Ön elégedett-e rendelése teljesítésével, valamint, hogy hatékonyabban népszerűsíthessük az általunk kínált termékeket és szolgáltatásokat. Mindez különösen az 1. cikkely 4. és 5. bekezdésében feltüntetett adatokra vonatkozik.

A közvetlen marketinghez fűződő jogos érdekünkből fakadóan üzleti tájékoztatókat küldhetünk Önnek a nálunk vásárolt termékekhez hasonló termékekkel kapcsolatban. Ezt viszont csak abban az esetben tehetjük meg, ha Ön ez ellen nem tesz kifogást. Ha azonban Ön regisztrált felhasználónk, a regisztrációs adatok alapján küldünk Önnek üzleti tájékoztatókat. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 3. bekezdésében találja meg.

Jogos érdekünk a jogi követeléseink és belső nyilvántartásaink védelme, illetve a szolgáltatásaink megfelelő nyújtásának ellenőrzése is. Ebben az esetben az 1. cikkelyben feltüntetett személyes adatok minden típusát feldolgozzuk.

Jogos érdekünk továbbá, hogy a megvalósult vásárlás értékelő weboldalon történő értékelésére vagy az általunk szervezett nyereményjáték értékelésére vonatkozó kérést küldjünk. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 8. és 9. bekezdésében találja meg.

Az Ön személyes adatainak jogos érdekből fakadó feldolgozása abban az esetben is megtörténik, ha Ön felkeresi egy üzletünket. Üzleteinket kamerarendszerrel figyeljük tulajdonunk védelme érdekében. Ön bármikor kifogással élhet személyes adatainak ez úton történő feldolgozásával szemben. Az ebben az esetben feldolgozott adatok pontos körét az 1. cikkely 6. bekezdésében találja meg.

 

4.      Kinek adjuk át a személyes adatokat?

Az esetek többségében személyes adatait az adatok kezelőiként saját céljainkra dolgozzuk fel, ami azt jelenti, hogy mi szabhatjuk meg a személyes adatok gyűjtésének fentebb részletezett céljait, a feldolgozás eszközeit és az adatgyűjtés elvégzésének módját.

Csak akkor adjuk át partnereinknek az Ön személyes adatait, amennyiben ez az adásvételi szerződés teljesítésének keretében elengedhetetlen, pl. fizetés vagy szállítás biztosításához; illetve, ha Ön előzetesen hozzájárult az adatok átadásához.

Személyes adatait adatfeldolgozóinknak is átadjuk, akik természetesen szintén betartják a személyes adatok védelmére vonatkozó törvényi előírásokat. Adatfeldolgozóink a mi utasításainkat követve dolgozzák fel az adatokat, ezért a folyamat semmilyen mértékben nem érinti az Ön jogait. Hozzájárulása nyomán személyes adatait közösségi oldalaknak vagy marketingeszközök üzemeltetőinek is átadhatjuk, hogy célzott hirdetéseket jeleníthessenek meg más weboldalakon.

 • 4.1. Az adatok címzettjeinek kategóriái

Az alábbi címzetteknek adhatjuk át az Ön adatait:

·          

  • A Future Plant Kft. adatfeldolgozóinak az adásvételi szerződés vagy a regisztrációs szerződés teljesítése alapján, belső folyamatok és eljárások lefolytatásához;
  • Fizetési szolgáltatást üzemeltető vállalatoknak az Ön rendelésének megfelelő fizetés feldolgozása, azaz az adásvételi szerződés teljesítése céljából;
  • Fuvarozóvállalatoknak az Ön által megrendelt termékek vagy szolgáltatások leszállítása és reklamáció ügyintézése céljából, beleértve a szerződéstől való elállást is;
  • Termékeink beszállítóinak vagy szolgáltatóközpontoknak az Ön által megrendelt termékek vagy szolgáltatások reklamációjával kapcsolatban;
  • Az üzleti tájékoztatások terjesztését biztosító partnereinknek, akiket titoktartási szerződés köt, és akik semmilyen más célra nem használhatják fel az Ön személyes adatait;
  • Marketingeszközeink üzemeltetőinek; akik az ajánlatok és tartalmak testreszabásában segítenek nekünk;
  • A közösségi oldalaknak, ha Ön rajtuk keresztül lép velünk kapcsolatba vagy rajtuk keresztül oszt meg tartalmat;
  • Azoknak a partnereinknek, akik az ügyfélszolgálatnak eszközöket nyújtanak az Önnel folyó kommunikációhoz, vagy esetleg külső call centereknek;
  • A vásárlóink körében elégedettségi felméréseket folytató partnereinknek;
  • Technológiai szolgáltatóinknak és cloud-szolgáltatóinknak;
  • Jogi vagy pénzügyi képviselőknek, bíróságoknak adóügyi dokumentumok feldolgozása céljából, követelések, egyéb igények, valamint más törvényi kötelezettségeink teljesítése céljából;
  • Hatóságoknak (pl. rendőrségnek) jogaink érvényesítése céljából.

Nem vállalunk felelősséget azért, ha harmadik személy saját jogos érdekében használja fel az Ön adatait. Az így történő esetleges adatfeldolgozásra kizárólag a vonatkozó vállalatok személyes Adatkezelési alapelvei vonatkoznak.

 • 4.2. Adatok átadása az EU-n kívülre

Miközben személyes adatait átadjuk adatfeldolgozóinknak, előfordulhat, hogy egyes esetekben a személyes adatokat harmadik országokba is átadjuk, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak és nem garantálják a személyes adatok megfelelő védelmét. Mi azonban csak akkor hajtjuk végre az adatok átadását, ha adatfeldolgozó partnerünk vállalja, hogy betartja az itt elérhető szerződési feltételeket, amelyeket az Európai Bizottság adott ki.

 5. Meddig dolgozzuk fel a személyes adatokat és hogyan gondoskodunk a biztonságukról?

 • 5.1. Az adatfeldolgozás időtartama

Elsősorban a köztünk fennálló szerződéses viszony, azaz az adásvételi szerződés vagy regisztrációs szerződés tartama alatt dolgozzuk fel az Ön személyes adatait. Kötelesek vagyunk a vonatkozó törvényi előírásokban meghatározott ideig vagy azokkal összhangban feldolgozni azokat a személyes adatokat, amelyek elengedhetetlenek kötelezettségeink teljesítéséhez – függetlenül attól, hogy a köztünk létrejött szerződésből vagy általános érvényű törvényi előírásokból fakadó kötelezettségekről van-e szó. Így például adatkezelőként az általunk kiadott számviteli dokumentumokban kötelesek vagyunk a kiállítástól számított 10 éven át megőrizni az Önre vonatkozó információkat.

Elsősorban a szerződéses viszony, tehát az adásvételi szerződés vagy a regisztrációs szerződés időtartama alatt dolgozzuk fel a személyes adatokat. Mindemellett az elengedhetetlenül szükséges időtartamban dolgozzuk fel az Ön személyes adatait, hogy teljesíthessük a létrejött szerződésekből és az általános érvényű törvényi előírásokból fakadó kötelezettségeinket. Például az általunk kiadott számviteli dokumentumokban legalább 10 éven át kötelesek vagyunk megőrizni az Önre vonatkozó információkat.

Kötelezettségeink teljesítése és a minőségi ügyfélszolgálat biztosítása érdekében a szerződéses viszony létrejöttétől kezdve dolgozzuk fel az Ön személyes adatait, mégpedig az esetleges viták rendezése érdekében, beleértve a megvásárolt termékek jótállási időszakának végétől számított 1 évet is.

Amennyiben ügyfélszolgálatunkon keresztül lép velünk kapcsolatba, 2 éven át őrizzük meg a kapcsolatfelvételből származó személyes adatait (beleértve a monitorozott hívások felvételeit is).

Amennyiben hozzájárul az üzleti tájékoztatók küldéséhez, hozzájárulása 4 éven át vagy visszavonásig érvényes. A termék értékelése révén adott hozzájárulás 6 éven át vagy visszavonásig érvényes. Ha blogbejegyzéseinkhez kapcsolódva hoz létre tartalmat, a hozzászólás elküldésével adott hozzájárulás 2 éven át vagy visszavonásig érvényes. Ha Ön úgy dönt, hogy felhasználói teszten vagy más általunk rendezett eseményen vesz részt, és hozzájárulását adja, 1 éven át vagy visszavonásig dolgozzuk fel személyes adatait, beleértve az esetleges kamera- vagy más audiovizuális felvételeket is.

Abban az esetben, ha általunk szervezett nyereményjátékon vesz részt, 1 évig dolgozzuk fel az Ön adatait. Amennyiben felkeresi vállalatunk egy helyiségét, illetve azok környékét, a kamerafelvételeket a felvételtől számított 90 napig dolgozzuk fel.

További esetekben az adatfeldolgozás időtartamát az adatfeldolgozás célja vagy a személyes adatok védelmére vonatkozó törvényi előírások határozzák meg. A feldolgozásra megállapított időtartamok lejáratát követően az Ön személyes adatai automatikusan törlődnek.

 • 5.2. Biztonság

Az Önről gyűjtött és általunk feldolgozott személyes adatok már kódolt formában érkeznek meg hozzánk. Az adatok átviteléhez SSL (secure socket layer) kódolási rendszert használunk. Amíg az Ön böngészője a mi szerverünkkel kommunikál, ez a rendszer gondoskodik az Ön személyes adatainak biztonságáról. Weboldalainkat és a többi általunk használt rendszert az Ön személyes adatainak elvesztése, továbbá illetéktelen személyek azokhoz való hozzáférése, valamint az Ön személyes adatainak megváltoztatása vagy terjesztése ellen a megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel biztosítjuk.

Ezeket az intézkedéseket folyamatosan fejlesztjük, miközben adatfeldolgozóinktól szintén megköveteljük, hogy az általuk használt rendszerek bizonyítottan összhangban legyenek a GDPR-ral.

Ha Ön regisztrál a weboldalunkon, ügyfélfiókja kizárólag az Ön által választott jelszó megadását követően hozzáférhető. Nincs hozzáférésünk az Ön jelszavához, mivel olyan kódolt formában tároljuk, amely még számunkra sem visszafejthető.

Ezért szeretnénk Önt többek között arra is emlékeztetni, hogy elengedhetetlenül fontos, hogy belépési adatait ne ossza meg harmadik személyekkel. Javasoljuk, hogy az ügyfélfiókjában végzett tevékenység végeztével mindig lépjen ki, különösen, ha az adott készüléket más felhasználókkal közösen használja. Nem vállalunk felelősséget az Ön jelszavával való visszaélésekért, kivéve, ha közvetlenül mi idézünk elő ilyen helyzetet.

 

6. Hogyan használjuk a sütifájlokat?

Mindemellett sütifájlokat is használunk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és hogy kínálatunk az Ön számára releváns, érdekes és felhasználóbarát legyen. A sütik alkalmazásához szükséges, hogy az Ön által használt böngészőprogram is támogassa őket. Weboldalunk azonban, bár rendkívül korlátozott mértékben és bizonyos alapvető funkciók használata nélkül, sütik nélkül is működőképes.

A sütik széles körben használt eszközök a weboldalak használatával kapcsolatos információk mentésére.

Ezek kisméretű szöveges fájlok, amelyek bármely weboldal felkeresése során automatikusan létrejönnek, és amelyeket az Ön böngészője a számítógépében, okostelefonjában vagy más készülékében ment. Bizonyos sütiknek köszönhetően össze tudjuk kötni egymással a weboldalunkon folytatott tevékenységeit – egészen addig, amíg Ön be nem zárja a böngészőt.

Más sütik azonban a beállított idő elteltével is az Ön böngészőjében vagy készülékében maradnak, és minden alkalommal reaktiválódnak, amikor Ön felkeresi weboldalunkat. A sütik mellett ún. pixeleket is használunk, amelyek a sütikhez hasonló elven működő, apró, a hétköznapi felhasználó számára láthatatlan képek. A sütik saját beállításaitól, illetve az Ön böngészőjének beállításaitól is függ, hogy a sütik mennyi ideig maradnak az Ön böngészőjében vagy készülékén. A sütifájlok révén nyert adatokat legfeljebb 1 éven át őrizzük meg.

 • 6.1. Milyen sütifájlokat használunk?

A weboldalunkon használt sütifájlokat 2 alapvető típusra oszthatjuk:

·          

  • Ideiglenes, ún. „session cookies“ , amelyek a weboldalunkon tett látogatást követően azonnal törlődnek;
  • Állandó, ún. „persistent cookies“, amelyek meghatározott ideig maradnak az Ön böngészőjében vagy készülékében, vagy addig, amíg manuálisan nem törli őket.

A sütifájlokat emellett funkcióik szerint az alábbiak szerint oszthatjuk fel:

·          

  • Elengedhetetlenül szükséges sütik, amelyek a weboldal alapszintű működése szempontjából fontos technikai és funkcionális sütik. Ezek hiányában Ön nem tudna termékeket helyezni a kosarába, rendelést leadni vagy bejelentkezni az ügyfélfiókjába.
  • Elemzési célú sütik, amelyek azáltal segítik a felhasználói élmény javítását a weboldalunkon, hogy megérthetjük, hogyan használják az oldalt a felhasználók. Emellett lehetővé teszik a különböző értékesítési csatornák teljesítményének elemzését is.
  • Remarketing célú sütik, amelyeket a reklámok személyre szabásához és megfelelő célzásához használunk.

A gyakorlatban a fentebb feltüntetett sütifájlokat használjuk, pl.:

·          

  • A kosár megfelelő működtetéséhez úgy, hogy Ön a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban befejezhesse rendelését.
  • Az Ön belépési adatainak megjegyzéséhez, hogy azokat ne kelljen ismételten megadnia.
  • Ahhoz, hogy weboldalunkat a lehető legjobban az Ön igényeire szabjuk, mégpedig a látogatottság, valamint az Ön weboldalunkon folytatott mozgása és az Ön által használt funkciók követése révén.
  • Információk szerzéséhez az Ön által megtekintett hirdetésekről, hogy később ne mutassuk Önnek olyan termék hirdetését, amely nem érdekli.

Bizonyos sütik, beleértve a tartalmukat is, képesek olyan információkat gyűjteni, amelyeket később harmadik felek is felhasználhatnak, és amelyek pl. közvetlenül támogatják hirdetési tevékenységeinket (ún. harmadik féltől származó sütik). Például a weboldalunkon vásárolt termékekre vonatkozó információt megtekintheti a reklámügynökség, miközben megtekinti és testre szabja az Ön által megtekintett weboldalakon található bannereket. Ezek a sütik azonban a harmadik felek felé anonimizáltak, így ezen adatok alapján Ön nem azonosítható.

 • 6.2. Hogyan korlátozhatom a sütiket?

A sütifájlok használatának beállítása része az Ön által használt internetes böngészőnek, ugyanakkor a böngészők többségének alapbeállításai automatikusan elfogadják a sütiket. Böngészőjén keresztül teljes mértékben elutasíthatja, vagy az Ön által választott típusokra korlátozhatja a sütifájlokat. Ezzel azonban weboldalunk működését is korlátozza, és nem tudja teljes mértékben használni az általunk kínált funkciókat, beleértve az ügyfélfiókba történő bejelentkezést is.

Mindemellett használhatja a böngészője inkognitó módját is, amely ugyan nem szünteti meg teljes mértékben a sütik használatát, ám fokozottan anonimizálja őket, illetve nem menti a felkeresett weboldalak listáját sem.

A sütifájlokkal kapcsolatos előzetes beállításokra vonatkozó információkat a lenti hivatkozásokon vagy internetes böngészője további dokumentációjában találja:

Hatékony eszközt találhat a sütik kezeléséhez a https://www.youronlinechoices.com/hu/ weboldalon.

 7. Mik az Ön jogai és hogyan érvényesítheti őket?

Ahogyan az Ön személyes adatainak feldolgozása során vannak jogaink és kötelezettségeink, úgy vannak Önnek is bizonyos jogai, amelyeket érvényesíthet. Ezek közé a jogok közé tartoznak:

 • 7.1. A hozzáféréshez való jog

Joga van ingyenes tájékoztatást kérni személyes adatai feldolgozásáról: Mely adatait dolgozzuk fel, milyen célból és mennyi ideig, honnan nyerjük az Ön adatait és kinek adjuk át őket? Hozzáféréshez való joga keretében azt is kérheti tőlünk, hogy strukturált, számítógéppel olvasható formátumban juttassuk el Önhöz az általunk feldolgozott adatait. Személyazonosítást követően készséggel generálunk Önnek egy kivonatot, ehhez elég elküldenie kérését az info@indiacosmetics.hu email címre.

 • 7.2. A helyesbítés joga

Amennyiben Ön megállapítja, hogy feldolgozott személyes adatai helytelenek vagy hiányosak, joga van tőlünk helyesbítést kérni. Személyes adatait készséggel és haladéktalanul helyesbítjük vagy kiegészítjük, ehhez elég elküldenie kérését az info@indiacosmetics.hu email címre.

 • 7.3. A törléshez való jog

Egyes esetekben Ön érvényesítheti az általunk feldolgozott személyes adatai törléséhez való jogát. Személyes adatait haladéktalanul töröljük vagy anonimizáljuk. Ez azonban nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyek törvényi előírásokból fakadó kötelezettségeink teljesítéséhez szükségesek, és amelyeknek megőrzését törvényi előírások rendelik el (pl. a már leadott rendelés teljesítése), illetve amelyek jogos érdekünk védelméhez szükségesek. Személyes adatai ugyanígy megsemmisítésre kerülnek abban az esetben is, ha ezek az adatok már nem szükségesek a megállapított célból, vagy amennyiben az Ön személyes adatainak tárolása többé nem megengedett más, törvényileg előírt okokból. Személyes adatai törlését az info@indiacosmetics.hu email címen kérheti.

 • 7.4. Az adatfeldolgozás korlátozásához való jog

Egyes esetekben élhet az általunk feldolgozott személyes adatai feldolgozásának korlátozásához való jogával is. Kérheti, hogy az Ön által megjelölt személyes adatok ne váljanak további feldolgozás tárgyává, mégpedig korlátozott idő elteltével. Személyes adatai feldolgozásának korlátozását az info@indiacosmetics.hu email címen kérheti.

 • 7.5. Az adathordozhatósághoz való jog

Joga van megkapni tőlünk minden, az Ön által nyújtott adatot, amelyeket az Ön hozzájárulása alapján dolgozunk fel. Személyes adatait strukturált és számítógéppel olvasható formátumban adjuk át. Készséggel generálunk Önnek egy ilyen formátumú kivonatot adataiból, ehhez elég elküldenie kérését az info@indiacosmetics.hu email címre.

 • 7.6. A feldolgozás kifogásolásához való jog

Joga van kifogást emelni személyes adatai jogos érdekeinkből kifolyólag történő feldolgozása ellen. Amennyiben ez marketingcélú feldolgozásra vonatkozik, személyes adatainak feldolgozását haladéktalanul megszüntetjük, azonban más esetekben jogos érdekeink, valamint az Ön jogai és okai újbóli elbírálását követően teszünk így. Az adatok feldolgozása ellen kérelem útján emelhet kifogást, amelyet az info@indiacosmetics.hu email címre küldhet el.

 • 7.7. Panasz benyújtásának joga

A fentebb feltüntetett jogok és eljárások érvényesítése semmilyen formában nem befolyásolja az Ön panasztételi jogát a megfelelő felügyeleti szervnél. Ezekkel a jogokkal különösen akkor élhet, ha úgy véli, hogy jogcím nélkül vagy az általános törvényi előírásoknak nem megfelelően dolgozzuk fel az Ön személyes adatait. Panasszal a következő szervnél lehet élni: Nemzeti Adatvédelmi és Infotmációszabadság Hatósággal, székhelye Szilágyi Erzsébet fasor 22/C H-1125 Budapest.

 

8. Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdése, megjegyzése vagy kérése van jelen Alapelvek vagy az Ön személyes adatainak feldolgozása tekintetében, bármikor fordulhat hozzánk, ehhez elég elküldenie kérését az info@indiacosmetics.hu e-mail-címre. Kérését haladéktalanul és legfeljebb 30 napon belül feldolgozzuk. Kivételes esetekben – különös tekintettel az összetett kérésekre – ezt a határidőt jogunkban áll további két hónappal meghosszabbítani. Az esetleges határidő-hosszabbításról és ennek okairól azonban minden esetben tájékoztatjuk Önt.

Emellett akár a jelen Alapelvek láblécében feltüntetett címen vagy ügyfélszolgálatunkon is bizalommal kereshet bennünket.

Elérhetőségeink:

·         Future Plant Korlátolt Felelősségű Társaság

·         Aradi utca 80.

·         2040 Budaörs

·         Magyarország

Ügyfélszolgálat:info@indiacosmetics.hu

 

9. Hatályosság

Jelen Adatvédelmi alapelvek 25. 02. 2021 napjától érvényesek és hatályosak.


A webshop a látogatottsági forgalom méréséhez a webshop saját adatbázisában tárolt, harmadik fél bevonása nélkül készített és harmadik félnek át nem adott, aggregált statisztikai adatokat gyűjt, mely adatok a szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése miatt szükségesek. Az aggregált statisztikai adatok gyűjtéséhez csak abban az esetben használunk egy darab, cmitvisitor nevű 12 hónap lejáratú cookie-t, amennyiben ehhez a felhasználó előzetesen hozzájárult. A cookie használata pontosabb méréseket tesz lehetővé.

A webshop az utm_source, utm_capmapign és utm_medium nevű URL paraméterek értékét a cmit_utmparams nevű, 90 nap lejárati idejű cookie-ba menti. A cookie használatának célja a felsorolt URL paraméterek megőrzése által pontosabb vásárlói és látogatói statisztikák készítése. A cookie nem tartalmaz személyes adatot, vagy olyan azonosítót, amivel a felhasználó azonosítható lenne, kivételt képezhet ez alól a URL paraméterekkel történő szándékos visszaélés, mely esetek miatt a honlap üzemeltetője, a tárhelyszolgáltató és az adatkezelők is minden felelősségüket kizárják.